暗瘡肌留意,網上瘋傳韓牌MEDICUBE,香港都有得買啦!

890

痘痘同暗粒一直都係皮膚常見問題,就算定期清潔都並無任何改善,而小編就發現咗呢個醫學品牌MEDICUBE,當中皇牌産品包括「毛孔爽膚棉」及「修復遮瑕氣垫粉底」,兩款都係針對毛孔粗大及痘痘肌而設,更深受一眾韓仔韓妹追棒!

MEDICUBE來自韓國,佢所推岀嘅「毛孔爽膚棉」經臨床試驗,證實能幫助收縮毛孔,連敏感肌都適用!當中含有水楊酸同甜菜碱水楊酸鹽,能去除角質同平衡油脂分泌。

只要平日用上「毛孔爽膚棉」,取代爽膚水,長期使用,不但能緊緻毛孔,有時又可當Mask濕敷,當中積雪草提取物,可以鎮靜同舒緩紅印,唔少博客都有大讚!

MEDICUBE
MEDICUBE

不過要留意,棉花有兩面,各有不同用途,切記唔好用錯~

MEDICUBE
MEDICUBE

而另一皇牌「修復遮瑕氣垫粉底」,就標明並無致痘性質,同樣都係敏感肌都可以用。

MEDICUBE

痘痘肌女生有時想要遮瑕力高嘅粉底,但又怕愈遮,痘痘會愈谷愈多,而呢款「修復遮瑕氣垫粉底」就能滿足晒你所有願望!

完妝效果都唔錯,網上評價都唔差~

MEDICUBE

依家香港都可以買嫁啦,可以到官網查詢!